Mitä hyötyjä nettishoppailusta on?

Nettishoppailu on vuosi vuodelta nostanut suosiotaan ja tänä päivänä monet tekevät valtaosan vaateostoksistaan suoraan netissä. Nettikaupat elävät kukoistuskauttaan ja perinteisten kivijalkaliikkeiden on ollut vaikea pysyä muutoksen perässä. Nettishoppailusta on tullut meille arkea, koska sillä on paljon enemmän hyötyjä tavalliseen shoppailuun verrattuna.

Nettishoppailu on yksinkertaisesti todella helppoa. Koska tavarat voi klikata ostoskoriin suoraan omalta kotisohvaltaan käsin, ei aikaa kulu turhaan kaupoissa kiertelyyn. Monen kiireisen ihmisen elämää nettishoppailu on hyödyttänyt. Se on myös loistava vaihtoehto ihmisille, jotka vihaavat kaupoissa luuhaamista ja sovituskoppeja. Nettikaupoissa valikoimaa on helppo selata erilaisten filtterin avulla ja vaatteet voi tilata kotiin sovitettavaksi. Jos esimerkiksi mielessä on juuri tietynlainen laukku, se löytyy todennäköisesti helpommin netistä kuin tavallisesti kaupasta. Moni ostaakin nykyään juhlamekot netistä, asusteet pienistä verkkokaupoista ja meikit kansainvälisistä monimerkkisistä nettikaupoissa. Esimerkiksi JJ’s House verkkokauppa myy paljon juhla- ja erikoistilaisuuksien vaatteita kohtuuhintaan uusimmissa trendeistä suomalaisille asiakkaille, jotka pitävät enemmän nettishoppailusta kuin ketjuliikkeissä shoppailusta.

Nettishoppailu kiinnostaa myös siksi, että valikoima verkossa on todella laaja ja netistä voi käytännössä ostaa millaisia vaatteita tahansa vain oman mielikuvituksen ollessa rajana. Siinä missä ketjuliikkeet ja kivijalkakaupat myyvät yhtä tyyliä tai vain uusimpia trendejä, löytyy netistä vaatteita kaikissa tyyleissä, materiaaleissa ja väreissä. Etenkin ekslusiivimmista tyyleistä pitävälle nettishoppailu on parempi vaihtoehto kuin perinteinen shoppailu. Mikään ei ole turhauttavampaa kuin shoppailupäivän lopettaminen tyhjin käsin vain siksi, että mieleistä vaatekappaletta ei kaupoissa myydä. Nettishoppailija ei tätä ongelmaa kohtaa, koska netin loputtomasti valikoimasta taatusti löytää etsimänsä.

Nettishoppailu on usein vähemmän stressaavaa kuin kaupoissa käynti. Netissä voi tehdä ostoksia juuri silloin kun itse haluaa eli shoppailla voi mihin kellonaikaan tahansa eikä kauppojen aukioloajat määrä sitä, milloin ostoksia voi tehdä. Tämä on yksi nettishoppailun suurimmista hyödyistä ja mahdollistaa sen, että shoppailu onnistuu muiden askareiden rinnalla. Koko päivää ei siis enää tarvitse pyhittää ostoksille, vaan ostoksia voi tehdä vaikkapa iltaruoan ollessa uunissa tai odottaessa pyykkikoneen sammumista.Nettikaupat myös tarjoavat pikapostituksia, joiden ansiosta paketti saapuu perille parissa päivässä.

Nettikaupoissa hintojen vertailu on myös helppoa ja tästä syystä nettishoppailusta on tullut monen tarjoushaukan lempipuuhaa. Netistä tavaraa voi löytää kohtuulliseen hintaan, halvalla ja todella halvalla. Verkkokaupoissa on jatkuvia tarjouskampanjoita ja erilaisia alennusohjelmia hyödyntämällä ostoksista voi saada isonkin alennuksen. Kaupoissa tavaraa sen sijaan myydään suurimmaksi osaksi normaaliin hintaan ja alennusmyynnit laskevat hintoja vain vähän. Lisäksi alennusmyynnit ovat stressaavaa aikaa, mutta netin tarjoamien alennusten hyödyntäminen käy leikiten.

Nettikaupoissa shoppailun suurena hyötynä on se, että uusimmat trendit löytyvät ennen muita. Ulkomailta käsin ostaminen ja kansainvälisten trendien seuraaminen on nykyään helpompaa kuin koskaan, sillä verkon välityksellä tuotteita voi ostaa mistä päin maailmaa tahansa. Trendivaatteet tulevat usein kauppojen hyllyille ulkomailla ennen Suomea, joten ulkomaalaisia nettikauppoja seuraava löytää uusimmat ja kuumimmat trendit ennen muita. Verkkokaupat myös synnyttävät trendejä, joista osaa ei koskaan tulla näkemään kivijalkakaupoissa. Jos sosiaalisen median pukeutumistrendien seuraaminen kiinnostaa, kannattavat vaatteet ostaa suoraan netistä.

Nettishoppailu hyödyttää etenkin maalla ja pienemmissä kaupungeissa asuvia suomalaisia. Verkosta löytyy kaikki tarvittavat vaatteet eikä vasteostoksille tarvitse lähteä kauas. Vaatteet tuodaan vaikka suoraan kotiovelle jos on valmis maksamaan vähän ekstraa. Esimerkiksi juhlavaatteiden ostaminen netistä kannattaa, koska parhaimmat juhlavaatteita myyvät kivijalkakaupat ovat suurissa kaupungeissa pitkän välimatkan päässä ja niihin voi olla vaikea päästä.